2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Szolnok: 9o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Hivatalosan is jelöltté váltak az esélyesek Jászberényben

Lukácsi Katalin | 2022. december 02. - 17:22
Hivatalosan is jelöltté váltak az esélyesek Jászberényben
A 2023. január 15-ére kitűzött időközi jászberényi választásra szombaton dördült el a hivatalos kampányrajtot jelző pisztoly. Elkezdődött az ajánlások összegyűjtése, amely feladatot hamar rövidre zárt a két nagy tábor, a Fidesz-KDNP és a Közösen Jászberényért Egyesület csapata. Bár többen is bejelentették indulási szándékukat, a Választási Iroda adatbázisa még nem tüntetett fel más polgármester-jelöltet.
Immár hivatalosan is jelöltek vagyunk

- jelentették be a Közösen Jászberényért Egyesület által indított jelöltek a Facebook-oldalon. A Budai Lóránt vezette csapatot szerdán a választási bizottság hivatalosan is jelölteknek minősítette.

Bár külön erről nem tett bejelentést a Fidesz-KDNP csapata, feltehetően az ő indulások jóváhagyása is megtörtént. Mint arról a Frisshirek.hu-n korábban beszámoltunk, a hétvégén mindkét fél összegyűjtötte a szükséges aláírásokat a hivatalos kampányrajton.

Egyelőre Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület) és Besenyi Orsolyán (Fidesz-KDNP) kívül más polgármester-jelöltet nem regisztrált a választási iroda,

legalábbis a valasztas.hu adatai szerint. Az egyéni önkormányzati jelöltek körében is csak egyetlen személy van, aki nem a két tábor közül kerül ki: Gergi Tamás, aki függetlenként mérkőzne meg a képviselői székért. Mint ahogy arról korábban a Frisshirek.hu-n írtunk, a bejelentések szintjén azonban

többen is megmérkőznének a polgármesteri és képviselői székekért.

A Mi Hazánk polgármesterjelöltje az eddig Nagykátán politizáló László Péter, és a szélsőjobboldali párt önkormányzati képviselőjelölteket is indítana a választáson. Ahogy feltűnt Nagy Tímea is a polgármesterjelöltek között - de ő nem ismert személy a jászberényi közéletben és a Facebook-oldala is eléggé szűkszavú. Minden bizonnyal még gyűjtik az aláírásokat, amelyre december 12-éig van még mód.

Az időközi választás 2023. január 15-én lesz.

Fotó: Közösen Jászberényért Egyesület Facebook-oldala